Nyheter

2017-01-10

TOBAKSFRI UTMANING LETAR SIG TILL VÄSTERVIK GYMNASIUM

 

Tobaksfri Utmaning monter med två glada medarbetareEn bra start på året är en tobaksfri start på året! Den 10 januari invigde Tobaksfri Utmaning den sista av våra pilotskolor, Västerviks gymnasium. Av skolans ca 1000 elever så antog hela 240 elever utmaningen. 

Johanna Smajic från Folktandvården Västervik höll i dagens föreläsningar och ute i grupprummen fanns projektledare Marie Tigerryd med fler redo att svara på frågor och vara behjälpliga för elever intresserade av att tacka JA! och att anta utmaningen.

Har du ännu inte antagit utmaningen? Gör det nu direkt via hemsidan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-09-15

Tobaksfri utmaning även på gamlebygymnasiet


Torsdag den 15 september var det dags för nästa pilotskola att anta utmaningen. På Gamlebygymnasiet var det bra uppslutning och stort intresse. Hela 60 av de totalt runt hundra elever tackade JA! till Tobaksfri Utmaning. Dessutom var intresset för Johanna Smajics föreläsningar stort, både hos elever och lärare.

- Det finns ett stort intresse på skolan för att arbeta med tobaksfrågan. Att eleverna är få bidrar till en god och trygg stämning, vilket gör det lätt att interagera med dem. Att lärarna dessutom kommer jobba med att få in tobaksfrågan i flera av ämnena är väldigt positivt. Det hoppas vi ska inspirera andra skolor att göra likadant framöver, säger Johanna.

 

 

 

 

 

2016-08-18

Premiär för Tobaksfri Utmaning i Vimmerby

Den 23 augusti är det dags för Tobaksfri Utmaning att dra igång på Vimmerby gymnasium. Marie Tigerryd, projektledare, Josefin Andersson kommunikatör och folktandvårdens ansvariga Johanna Smajic, kommer vara på plats under dagen för att lyfta kampanjen och prata hälsa och tobaksfrihet.

- I maj informerades eleverna om metoden men nu är vi här för att få så många som möjligt att anta utmaningen. Johanna kommer under dagen hålla föreläsningar om tobak och fördelarna med att tacka ja till tobaksfrihet. Vi ser fram emot att kicka igång projektet, säger Marie.